2013. május 26., vasárnap

Érettségi - Karakterleírás


KARAKTER LEÍRÁS


Elijah Mathis:
A harmincas évei elején járó férfi átlagosnak mondható, semmivel sem tűnik ki a tömegből. Középmagas termetű, barna hajú és barna szemű. Enyhén izmos, de nem kigyúrt. Ugyan jóképű arccal van megáldva, de az évek száma mély barázdákat fogott rajta. Öltözködésében sincs semmi kirívó. Átlagos öltönyöket hord, átlagos mandzsettával, olyat amit bármelyik üzletben megkaphat az ember. Egyedül talán csak a személyisége von magára több figyelmet, de az sem sokáig. Az emberek általában menekültek előle, cinikus mosolyával és gúnyos megjegyzéseivel mindenkit elüldöz maga mellől. Tipikusan olyan agglegény, aki a munkájának él, minden energiáját abba fekteti, a magánéletben pedig folyamatosan kudarcokat vall.
Pénelopé Cruz:
A fiatal babaarcú lány különbözik másoktól, rá soha nem volt igaz az a sztereotípia, amit a „szőke nőkről” mondanak. Hatalmas kék szeméből értelem sugárzik, mozdulataiból pedig egyfajta kecsesség, meghazudtolva középosztálybeli származását. És bár intelligens lány, naivitása miatt, másokhoz hasonlóan ő is elkövetett egy hibát, valaki olyanban bízott, meg akiben nem kellett volna, így került egy klubba és egy falatnyi ruhába a színpadra. Így lett belőle táncos lány.
David:
A középkorú férfi egy igazi pszichológiai tanulmány. Legalább is ezt állapította meg az orvos, miután négy nő rituális meggyilkolásáért elítélték. Hat évesen ugyanis tanúja volt az anyja öngyilkosságának, így sérült gyerekkora óta egyfajta skizofréniában szenved, ami a húszas évei végén hatalmasodott el rajta. Barátai ugyanis egy fiatal, szerény, csöndes és visszahúzódó könyvelőként ismerték, soha sem sejtették, hogy éjszakánként női áldozatokat szed.
Drogbáró:
A New Orleans-i kartell vezetője sok illegális ügyben vesz részt. A drogkereskedelmet, valamint a neki dolgozó nők futtatását a városközpontban található, igen népszerű klubjában végzi. Ezt a neki dolgozó biztonsági emberek segítségével teszi. Már hosszú évek óta folyik a nyomozás ellene, de eddig még semmit sem tudtak rábizonyítani.



MOZGÓKÉP KULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET
ÉRETTSÉGI-VIZSGAMUNKA
Készítette:
Rabatin Olívia
11. B
Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium
Bp. 2013.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése